

اگر پرسش شما هم همین است، پس حتما این نوشته را مطالعه کنید
مطهره سنبله کار

در نمودار اول میزان بازدهی بازارهای مالی ایران از سال ۸۸ تا ۹۸ را مشاهده میکنید. بازارهای مالی ایران به بخش ۶ تقسیم می شود:
بورس اوراق بهادار
بازار طلا(شاخص در این بازار سکه تمام بهار است)
بازار ارز(شاخص در این بازار دلار امریکا است)
بازار مسکن(میانگین قیمت هر متر مربع عرصه در کشور)
بازار خودرو(میانگین قیمت معاملات خودرو داخلی و وارداتی)
سپرده بانکی(سود مرکب سالیانه با متوسط پرداختی بانک های دولتی و خصوصی)

داده های به دست آمده نشان میدهد بورس اوراق بهادار با بازدهی متوسط ۲۳۸۲ درصد، صدر نشین رقابت بازارهای مالی است. و کمترین بازدهی با اندکی بیشتر از ۵۰۰ درصد متعلق به سپرده بانکی است.
بگذارید با پول مثال بزنیم:
فرض کنید در سال ۸۸، مبلغ ۱۰ میلیون تومان پس انداز داشته اید. دوست شما کارمند بانک است و به شما پیشنهاد میکند سپرده بلند مدت در بانک باز کنید و سالانه بین ۱۵ تا ۲۰ درصد سود مرکب دریافت کنید. پس از دریافت سود، مجدد به ۱۰ تومان اضافه می کنید تا رشد تصادعی داشته باشد.
در سال ۹۸ حساب سپرده بلند مدت خود را مشاهده میکنید که حدودا مبلغ ۵۲ میلون تومان موجودی دارد. این یعنی سرمایه شما ۵ برابر شده است.
در سال ۸۸ شما یک پیشنهاد دیگر داشتید که بسیار جذاب تر بود. خرید سهام چند شرکت در بورس ایران. در کارگزاری حساب باز میکردید و ۱۰ میلیون تومان خود را طبق نظر مشاور مالی بین ۵ نماد به دلخواه تقسیم میکردید. ۱۰ سال بعد بدون خرید و فروش طی این سالها، حساب کارگزاری خودرا باز میکردید. پرتفوی را مشاهده میکردید. ارزش خالص فروش دارایی رقمی بسیار بالاتر از سود سپرده بود. ۲۳۸ میلیون تومان. بله درست خواندید سرمایه شما ۲۳ برابر شده است.
این نتیجه هوشمندی در انتخاب با چانی ریسک پذیری شماست. اما عامل موفقیت شما چه بود؟
چرا عده ای در همین زمان، با سرمایه های بسیار بیشتر، نه تنها سود نکردند بلکه اصل پول آنها نیز وارد ضرر شده است؟
یادمان باشد در بازارهای مالی، برنده فقط و فقط افراد صبور هستند. افراد عجول که مدام معامله میکنند، در حال پر کردن جیب نوسانگیران بین بازاری هستند.
سرمایه گذاری، قمار نیست.
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام
سپاس بابت متن حاضر
به نظر بنده خط به خط متن مذکور درست و بجاست.
اما مشکل اینجاست که بازار دستوری و حبابی موجب از دست رفتن روند طبیعی و رقابتی بازار می شود
به طوری که سهامداران مجبور به انجام اعمال هیجانی می شوند
ریزش دستوری بازار ریسک محسوب نمی شود بلکه یک عمل مفروض و قطعی می باشد.
سپاس از شما
کاملا متین
این مورد در تشدید روند نقش داشته. به همین جهت در خرداد و تیرماه امسال ما میتینگ های تاریخ خوانی بازار سرمایه داشتیم و پیشبینی ریزش بورس به دلیل کاهش حمایت دولت را داشتیم